Translate

søndag 20. januar 2019

Man har kommet seg litt ut i januar, og kong Vinter har bestemt seg for å vise litt tenner. Gradestokken har skremt seg ned til -14,5 og deromkring. Utrivelige temperaturer - men, som folk påstår, det er visst slik vi må regne med nå i denne måneden. Og så jeg som hadde håpet på en snarlig vår a gitt. Den gang ei.

Godt en kan trøste seg med bøker, og har bua halvfull av ved en kan putte i peisen. Holder på med "Sea glass" - bok to i Glass-trilogien om Opal Cowan. Jeg ble veldig glad i forrige trilogi av samme forfatter, Study-bøkene av Maria V. Snyder.

Sist handlet det om Yelena Zaltana, og Opal var en av sidekarakterene. Nå er Opal hovedkarakteren, og Yelena på sidelinja. Opal er nemlig en glass-magiker, og egenskapen hennes er helt i særklasse. Og hun oppdager flere ting hun kan gjøre, etterhvert som serien utfoldes. Nå blir hun ikke bare verdsatt for kunnskapen sin, men også fryktet for enkelte av tingene hun kan gjøre.

Og naturligvis - det en har, vil gjerne andre ha. Selv om det betyr at man må ty til lumske triks som kidnapping, tortur og blodmagi.

17 Best ideas about Winter Scenes on Pinterest | Beautiful ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Talk to me.